Nieuws

OVB Standpunt (jan 2022)

Op 19 januari formuleerden de bodemsaneerders op een druk bijgewoonde algemene vergadering hun standpunt ivm de reiniging van PFAS-houdende gronden, voor een strengere bodemsaneringsnorm type V en voor rechtszekere normen bij de reiniging van PFAS-verontreinigde grond

Lees het volledige standpunt hier

De Grote Grondvraag

Op vraag van OVAM hielp OVB meedenken met topics die relevant kunnen zijn voor eindgebruikers. Zie de PDF in bijlage.

Nieuw OVB-lid Greensoil

OVB is blij om een nieuw lid te mogen verwelkomen. GreenSoil heeft in haar 5 jarig bestaan een bijzondere expertise opgebouwd in duurzame on-site en in-situ biologische bodemsaneringen: dit binnen verscheidene grootschalige complexe projecten op de Belgische markt, en ver daarbuiten.

Meer over het engagement van GreenSoil als lid van OVB

Bodemcongres 2019 – verslag

Met 200 deelnemers tekende de volledige sector vorige week in Antwerpen present op het 7e Vlaams Bodemcongres ‘Bodem Breed Gedragen’. Sprekers van zowel de overheid, academische wereld als de private dienstverleners waaronder de bodemdeskundigen en saneerders, brachten er hun visie op Bodemzorg.

Lees hier het verslag

OVB krijgt eervolle vermelding voor Workshop OVB-VEB-VOBAS

Voor de tweede keer werd door BSAE (Vereniging van verenigingsprofessionals) de BSAE Award uitgereikt aan de vereniging en het team van verenigingsprofessionals dat het voorbije werkjaar het verschil maakte. Dit jaar kreeg NEOS de prijs en werden de Gezinsbond en ISB runners up. OVB kreeg van de jury een eervolle vermelding voor de gezamenlijke workshop  met VEB en VOBAS rond het thema ‘Samen Saneren’. Uit het juryrapport: “Volgens de jury een moedige keuze om in te zetten op verbinding tussen verschillende organisaties, nl. op een open manier gaan samenzitten met een aantal aanverwante organisaties om na te gaan wat ze gemeenschappelijk hebben in plaats van op de verschillen te focussen.”
Volledig certificaat

Gedragscode OVB-leden

OVB heeft recent Gedragscode die door alle leden onderschreven wordt herwerkt.
De volledige tekst